مجله اتاقک




   مجله اتاقک


   مجله الکترونیکی اتاقک
موضوعات مطالب
نويسندگان سایت
آمار و امكانات
»تعداد بازديدها: 17


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




g.o.o.g.l.e..p.a.r.a.z.i.t

آگاهی ها

power By: otaghack-site.tk

درباره ما

ایمیل مجله : otaghack@gmail.com otaghack@yahoo.com
لينك

کارفرمانیوز
شعرهاي شاپور احمدي
**انجمن مجله اتاقک**
مجتبی علیمی- تـــرانه
چرند و پرند
کافه ترانه
زنانه نويسي
کتاب کتیبه
ارسال ایمیل به مجله
علی قزل سوفلو
عضویت انجمن
شعرخانه
دانلود موزیک
فرح منصوری - ترانه سُرا
احمد شاملو
زندگینامه ها
ثبت دامنه
صفحات دیگر مجله

تبادل لینک هوشمند
سایتهای دارای موضوع مرتبط با مجله برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مجله الکترونیکی اتاقک و آدرس otaghack-site.tk لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آرشيو مطالب
لینکها
» كيوان ساكت در واكنش به ثبت «تار» به نام آذربايجان در يونسكو عنوان كرد: تار، ساز ملي ايرانيان است

 

 

کیوان ساکت تاکيد کرد: تار، یک ساز ایرانی است و جا دارد سازمان میراث فرهنگی و وزارت ارشاد از یونسکو به جهت ثبت این ساز به نام کشور آذربایجان شکایت کنند.
کیوان ساکت، نوازنده تار و سه تار در گفت و گو با هنرآنلاین گفت : تار در ایران و توسط هنرمندان ایرانی ساخته شده است و تعلقی به کشور آذربایجان ندارد. همچنین تار، ساز ملی ایران است و وظیفه سازمان میراث فرهنگی این است تا از پیشینه و میراث فرهنگی این مرز و بوم حمایت کند در صورتی که اصلا به این موضوع اهمیتی داده نمی شود.
این نوازنده درباره پیشینه ساز تار گفت: سرزمین ایران قدیم در زمان هخامنشیان، مناطق وسیعی از جهان امروزی را در بر می گرفت که از شرق به رود سیحون، غرب به دریای اژه، شمال به دریای خزر و کوه‌های قفقاز و از جنوب به دریای عمان و خلیج فارس منتهی می شد. پس از اسلام، تغییرات زیادی در محدوده جغرافیایی تحت سلطه حکومت ایران به وجود آمد، ولی هنوز هم ایران وسعت زیادی از جهان آن روز را شامل می شد، به عنوان مثال خراسان قدیم شامل خراسان امروزی، شهرهایی از افغانستان و ترکمنستان و حتی شهرهایی از ماوراءالنهر بوده است و از شرق به هندوستان و از جنوب به بیابان کرکس کوه و از مغرب به گرگان قدیم و از شمال به جیحون می رسیده است ، همچنین مورخانی نظیر ابن حوقل نیشابور ، بلخ ، هرات و مرو را چهار شهر بزرگ خراسان قدیم می داند.
این نوازنده تار در ادامه افزود: فارس، قومس، خوزستان، کرمان ، سیستان و بلوچستان ، آذربایجان و ارمینه داران (که غرب آن را آذربایجان نامیده است ) امروزه همان استان های شمال شرق ایران (آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل) است که در دوره فتحعلی شاه (معاهده ترکمانچای و گلستان) قسمتی از آن از ایران جدا شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر بی لیاقتی و بی کفایتی پادشاهان قاجار نبود هنوز کشور آذربایجان کنونی، جزئی از خاک ایران بود. به هرحال تار، هم در قفقاز و هم در آذربایجان و هم در ایران نواخته می شود و صرف نظر از تغییرات اندک در شکل ظاهری آن که با توجه به سلیقه و ذوق مردم هر منطقه کمی پدید آمده، ریشه آن ایرانی است و در مناطق مختلف، از یک الگو برای ساخت آن استفاده می‌شود.
تار از اوایل سلطنت قاجاریه تاکنون، درخشان تر از بقیه سازها خودنمایی می کند و این نشان می‌دهد که این ساز، یک ساز ایرانی است. جا دارد تا نهادهای دولتی به ویژه سازمان میراث فرهنگی و نهادهای متولی موسیقی یک شکایت حقوقی در این باره مطرح کنند تا حق ایران بیش از این پایمال نشود.
کیوان ساکت در ادامه تاکید کرد: نام ایرانی برخی مقام های آذری نظیر بیات شیراز و یا قره باغی و یا شور وعشاق ، نوا ، بوسیلک ، راست ، اصفهان ، زیر افکنه ( که کوچک نیز نامیده می شود ) ، بزرگ ، زنگوله ، نهاوند ، رهاوی ، حسینی ، .... شباهت بسیار آنها با ردیف موسیقی ایرانی همه بیانگر این هستند كه این موسیقی واین ساز در منطقه جغرافیایی ایران قدیم تكوین پیدا كرده است و برخی اقوام مانند آذری ها به آن علاقه بیشتری نشان داده اند.همان گونه كه ساز عود در اصل ایرانی است، ولی به دلیل استقبال زیاد عرب ها برخی گمان دارند كه عود در اصل عربی است.
این نوازنده گفت: شوستا کوویچ ، آهنگساز بزرگ روس عصر حاضر ، مکتب آهنگسازی از آذربایجان ( البته جمهوری آذربایجان ) را مکتب عالی موسیقی آذربایجان نام برده است . موسیقی آذربایجان مختص قفقاز و آسیای میانه نبوده است، بلکه در خاورمیانه و خاور نزدیک به طور وسیعی انتشار یافته است، البته اصل موسیقی آذربایجان همان موسیقی آذربایجانی است که در ایران رواج دارد و اینها همه حتی پس از این همه سال متاثر از موسیقی و ساز های ایرانی هستند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



نويسنده : ADMIN | تاريخ : برچسب:كيوان ساكت, | نوع مطلب : <-CategoryName-> |

» عناوين آخرين مطالب